Mix Orkest

Mixorkest

Het Mixorkest bestaat uit 25 tot 30 muzikanten. Het is een mix van jeugd en ouderen met minimaal een HaFaBra diploma A.
Het doel van dit orkest is tweeledig: In de eerste plaats is het Mixorkest bedoeld om jeugdige muzikanten op te leiden om door te stromen naar het Fanfareorkest. Het tweede doel van het Mixorkest is om plaats te bieden aan jeugd en ouderen die niet op het niveau van het Fanfareorkest willen musiceren maar toch een uitdagend en gevarieerd repertoire willen spelen.

Repertoire

Het Mixorkest doet mee aan verschillende concerten en aktiviteiten. Een greep uit wat er jaarlijks voorbijkomt:

• Optreden(s) in de muziekkoepel
  • Sinterklaas
  • Kerstmarkt Leppehiem
  • Kerstconcert
  • Byspikerdei
  • Poieszgala (indien van toepassing)
  • Tweejaarlijks (studie)weekend

Repetitietijden van het Mixorkest

Het Mixorkest repeteert elke maandag van 18:30 tot 19:30 in de Blauwe zaal in de Utingeradeelhal in Akkrum.

Elke eerste maandag van de maand is er een exercitie-repetitie die begint om 19:00 en eindigt om 19:55. Van 18:30 tot 19:00 wordt nog wel gewoon gerepeteerd.

Samenstelling van het Mixorkest

De volgende instrumenten maken in het ideale geval deel uit van het mixorkest:

• Bugel (3 stemmig)
  • Trompet (3 stemmig)