Muziekproject voor volwassenen

Heb jij altijd al eens willen proberen om een muziekinstrument te bespelen? Wacht niet langer. Harmonie Akkrum biedt in 2020 weer een muziekproject voor volwassenen aan. In 6 groepslessen leer je de beginselen van het bespelen van een muziekinstrument. De lessen zijn gepland op 11, 18 en 25 januari en 1, 8 en 29 februari van 9:30 tot 11:00. Op 7 maart wordt het project afgesloten met een concert waaraan het Fanfare-orkest haar medewerking verleent. De totale kosten voor deelname aan het project zijn €35,-
Geef je op met onderstaand formulier voor meer informatie.

1e prijs voor Muziekvereniging “Harmonie” Akkrum

Het Fanfare orkest van Muziekvereniging “Harmonie” Akkrum heeft afgelopen zondag een 1e prijs behaald bij het Bondsconcours in Enschede. Dankzij een uitstekende voorbereiding door o.a. een studieweekend in Slenaken en een try-out concert in Akkrum betrad het orkest vol vertrouwen het podium. Met een goed gebalanceerde uitvoering van het inspeelwerk “Ammerland” van Jacob de Haan werd de toon gezet. Het 1e grote werk wat de Fanfare uitvoerde was “Memoires de Moresnet” van Akkrumer Thom Zigterman. De jury had veel waardering voor het samenspel en de mooie klank, al waren er ook wat aandachtspunten te noemen, zoals zuiverheid in zachte passages en het neerzetten van melodische lijnen. Het laatste stuk wat uitgevoerd werd was “Dogon” van Kevin Houben. Ook in dit stuk liet het orkest horen dat zij haar plek in de 4e divisie meer dan waard is. De uitslag en de scores van de jury bevestigen dit beeld: met een gemiddelde score van 83,92 punten heeft de Fanfare een 1e prijs behaald en is promotie naar de 3e divisie, bij een score van 85 punten of meer, dichtbij.

1e prijs voor Muziekvereniging “Harmonie” Akkrum

(rectificatie) Gratis try-out concert

Het Fanfare-orkest van Muziekvereniging “Harmonie” Akkrum gaat op zondag 24 november naar het bondsconcours in Enschede om daar beoordeeld te worden op de uitvoering van 3 muziekstukken. Eén van de stukken is “Les Memoires de Moresnet”, gecomponeerd door Akkrumer Thom Zigterman.

Speciaal voor het Akkrumer publiek geeft het Fanfare-orkest een gratis Try-out concert op woensdag 20 november om 19:30 in De Lantearne (Dringelstrjitte 13) in Akkrum.

Studieweekend Slenaken

Het weekend van 4, 5 en 6 oktober staat voor het Fanfare-orkest in het teken van studeren, studeren en nog eens studeren. Maar liefst 3 repetities en een concert in 1 weekend moeten er voor zorgen dat er hoge punten gescoord gaan worden bij het concertconcours op 24 november in Enschede. Gelukkig is er naast die repetities genoeg ruimte voor plezier en verbinding met Fanfare “Berg en Dal” uit Slenaken.

Er zit muziek in de jeugdopleiding van “Harmonie” Akkrum

Afgelopen maandag was er volop belangstelling voor het concert van de jeugd van Muziekvereniging “Harmonie” Akkrum. Terecht, want het publiek werd verrast door een veelzijdig optreden waarin de jongste jeugd samen speelde met de jeugd die al een vaste plek heeft in het Fanfare-orkest. In totaal zaten er in de drie (!) jeugdorkesten meer dan 30 jeugdleden te spelen. De helft daarvan is dit jaar begonnen bij het Spelenderwijs project en de hoop is natuurlijk dat ze allemaal doorgaan en een plek kunnen krijgen in het Opstap orkest. Dat orkest bestaat nu uit 8 jongens en meiden die al wat langer les hebben en het is een opstap naar het Mixorkest. Dit laatste orkest met op dit moment 12 muzikanten is een mix van jongere en oudere jeugd, waardoor er uitdagende stukken gespeeld kunnen worden.

Kortom, er zit muziek in de jeugdopleiding van Muziekvereniging “Harmonie” Akkrum!

Prijswinnaars badeendjesrace 2019


Het was weer een zeer geslaagde en gezellige badeendjesrace. Hieronder de lijst met prijswinnaars van de badeendjesrace 2019:

Manche 1
Boot en butlerNegenman
Tuinposter twv 50,00de Koster
Waardebon Heenernhuys 25,00F. de Jong
Pakket Boonstra 25,00Zuidinga
Pakket Spijkerman 25,00Hobbe de Jong
Manche 2
Sloepvaren PeanNettinga
Waardebon twv 50,00de Boer
waardebon 25,00 HuboRorije
Pakket Boonstra 25,00Pater
Pakket Spijkerman 25,00de Schiffart
Manche 3
Sloepvaren PeanMevr Bakker Jorritsma
Waardebonnen twv 50,00A. Wijma Heiloo
Waardebon 25,00 Dames/KletskousNaud de Ridder
Pakket Boonstra 25,00v.d. Meer 
Pakket Spijkerman 25,00M. Pen
Manche 4
Sloepvaren DrijfveerLia Mannes
Waardebonnen twv 50,00J. Berends
Waardebon Vlijtige Lies 25,00F. Hoekstra
Pakket Boonstra 25,00de Jong
Pakket Spijkerman 25,00Mevr. De Boer 
Finale
 1.   MountainbikeAte v.d. Veen
 2.   Weekend AmelandMevr Hemminga
 3.   AircoservicebeurtA. Wiersma
 4.   Fotoshootde Cleef
 5.   Boekenpakket Swiersema
 6.  PC opschonenA.ter Haar
 7.  PC opschonenSmink
 8.  PC opschonenRauwerda
 9.  Waardebon Cleef 50,00Hans Edelijn
10. waardebonEngelsman
11.  Waardebon van Slooten 40,00Postma Feansterdyk 41
12.  Waardebon OosterhoffGerrie Dijkstra
13. Kapsalon CreatiefJ. Terpstra
14.  Kaashuys 25,00Simon Vlas
15.  Boereiis 25.00L. Gijsman
16.  2 kandelaars Cocoonv.d. Werff
17.  Boekenbon 25.00J. Terpstra
18. Waardebon Op en Top 25,00Boersma
19.  Waardebon kletskous 25,00Wim Anker
20.  Waardebon Smik en Smak 25,00Ate v.d. Veen

Veel belangstelling voor Lenteconcert “Harmonie” Akkrum

Het organiseren van een buitenconcert in de lente in Nederland is altijd spannend. Temperatuur en weersomstandigheden kunnen tegenzitten, maar daarvan was op 18 mei 2019 geen sprake. In de zonovergoten tuin van Welgelegen in Akkrum presenteerden het Opstaporkest, het Mixorkest en het Fanfare-orkest een vrolijk concert. De belangstelling was zo groot dat een deel van het toegestroomde publiek moest staan.

Onze volgende activiteit is de Badeendjesrace op 22 juni. Reserveer uw eendjes hier

Geslaagd Jeugd Muziek Festival

6 april 2019 was een bijzondere dag voor Muziekvereniging “Harmonie” Akkrum: Het eerste Jeugd Muziekfestival werd georganiseerd door onze zeer actieve jeugdcommissie. Het was een geslaagde, gezellige en vooral muzikale dag!

Het festival had niet gerealiseerd kunnen worden door de hulp van de volgende organisaties/personen:
De deelnemende orkesten en dirigentes, leden van Harmonie Akkrum voor hun hulp en ondersteuning, Sportcafé Akkrum, Utingeradeelhal Akkrum, Geert Jan Kroon (beoordelingsverslagen), Alex Zwart (foto’s), Edzer Postma (licht) en fam Haitsma (geluid).