Fanfare orkest

Fanfareorkest

Het Fanfareorkest is het boegbeeld van de vereniging. Het bestaat uit 30-40 muzikanten die minimaal HaFaBra diploma B of een vergelijkbaar niveau hebben.

Repertoire

Het repertoire van Fanfare Harmonie is heel breed. Van koralen en marsen tot ouvertures en hedendaagse - en filmmuziek.

Ieder jaar wordt er tijdens palmzondag een optocht gelopen waarbij fanfare Harmonie voorop loopt, marsen speelt en het "palmsneinsankje" ten gehore brengt.

Tijdens de 4 mei herdenking worden bij de plechtigheid koralen gespeeld.

Ook een vaste traditie is de muzikale ondersteuning tijdens de tentdienst op de laatste zondag in juni. Op kerstavond wordt er in de Terptsjerke de jaarlijkse kerstnachtdienst gehouden.

Naast bovenstaande vaste activiteiten wordt er ieder voorjaar een openluchtconcert gegeven in de muziekkoepel op de Tsjerkebleek in Akkrum.
Tenslotte wordt er regelmatig een "Grut Konsert" in de sporthal georganiseerd met medewerking van een gerenommeerd musicus.

Repetitietijden van het Fanfare orkest

Het Fanfare orkest repeteert elke maandag van 19:30 tot 21:30 in de Blauwe zaal in de Utingeradeelhal in Akkrum.

Elke eerste maandag van de maand is er een exercitie-repetitie om 19:00. De normale repetitie begint dan om 20:15.

Samenstelling van het Fanfareorkest

De volgende instrumenten maken deel uit van het fanfareorkest:

• Bugel (3 stemmig)
  • Trompet (3 stemmig)
  • Trombone (2 stemmig)
  • Bastrombone
  • Es-bas
  • Bes-bas
  • Hoorn (3 stemmig)
  • Bariton/Eufonium (3 stemmig)
  • Sopraan saxofoon (2 stemmig)
  • Alt saxofoon (2 stemmig)