Even voorstellen…

Het Fanfare-orkest van Muziekvereniging “Harmonie” Akkrum heeft sinds oktober een nieuwe dirigent. Lotte de Bruin stelt zich voor…

PCC-18122015-8856

Lotte de Bruin (Groningen, 1987) is op 9-jarige leeftijd begonnen met saxofoonlessen aan muziekschool Hunsingo. Na een aantal jaren les is ze lid geworden van muziekvereniging ‘Sereno’ in Baflo en gaat daar sopraansax spelen. Haar enthousiasme en ambitie voor muziek worden steeds groter en daarom heeft ze de beslissing genomen om van muziek haar werk te maken. Ze begint haar studietijd met de opleiding ‘Docent Muziek’ aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. In 2013 studeert ze af met de specialisaties ‘Basisschool-muziekschool’ en ‘Saxofoon Klassiek’ (saxofoonles van Peter Stam en Femke IJlstra).

Tijdens deze studie speelt ze in verschillende orkesten en ensembles en ze begint als dirigent van enkele leerlingenorkesten. De interesse voor het dirigeren wordt steeds groter en ze is daarom gestart met de studie ‘HaFaBra-directie’ bij de docenten Klaas van der Woude en Tijmen Botma. Deze studie rondt ze af met een eindexamenconcert in de Oosterpoort in juni 2016, die werd beoordeeld met een 8,5.

Naast “Harmonie” Akkrum is Lotte momenteel dirigent van ‘CMV Nil Sine Labore’ in Boerakker. Verder geeft ze muziekles op de basisschool en is saxofoondocent bij verschillende muziekverenigingen in de provincie Groningen. Als saxofonist maakt ze onderdeel uit van het ‘Ommelander Saxofoonkwartet’ en ze speelt bij het ‘Gelders Fanfare Orkest’ en Concordia uit Middelstum.

http://ommelandersaxofoonkwartet.nl/