Fanfare-orkest levert mooie prestatie bij Gouden Spiker Festival - (archief)

Afgelopen zaterdag speelde het Fanfare-orkest van Muziekvereniging “Harmonie” Akkrum op het Gouden Spiker Festival in Ureterp. Hoewel er daarbij geen prijs gewonnen werd, heeft het orkest toch een zeer goede prestatie neergezet. 

Het optreden werd geopend met het koraal “Cantus”. Een gewaagde opening, omdat het geen makkelijk stuk is om goed te spelen. Toch sloeg het orkest zich hier goed doorheen. Daarna was het verplichte werk “Robin Hood Suite” aan de beurt. Qua notenbeeld niet het moeilijkste stuk, maar door de sfeerwisselingen toch lastig om goed te spelen. 

Veel lof was er van orkest en dirigent Jos Zegers voor soliste Marlies Anker voor haar interpretatie van “Morricone’s Melody”. Ondanks de spanning die het spelen van een solo voor een zaal vol publiek en een jury geeft, speelde Marlies een mooie solo. Ook de begeleiding door het orkest was zeer goed.

Met de uitvoering van de mars “Le Picadilly” van Eric Satie gaf het Fanfare-orkest een grappig slot aan een geslaagd festival optreden.