Fanfare Slenaken op bezoek in Akkrum - (archief)

In het weekend van 5, 6 en 7 mei komen de muzikanten van Fanfare “Berg en Dal” uit Slenaken op bezoek in Akkrum. In het verleden zijn er meerdere uitwisselingen geweest tussen deze fanfare en Muziekvereniging “Harmonie” Akkrum en nu is het de beurt aan onze Limburgse muziekvrienden om de lange reis te maken. Het weekend staat in het teken van het aanhalen van de vriendschapsbanden, maar ook zal worden genoten van de omgeving en van de festiviteiten die georganiseerd worden in het kader van Akkrum Opent!

Na een gezellige feestavond op vrijdag, maken de zuiderlingen op zaterdag (hernieuwd) kennis met het waterrijke Friese landschap rond Akkrum. ’s Avonds worden de krachten gebundeld in een Duo Concert in de Utingeradeelhal. Dit concert begint om 19:30 en is voor Geert Jan Kroon zijn eerste uitvoering als dirigent van Muziekvereniging “Harmonie” Akkrum.

Geert Jan Kroon (1981 Meppel) is de in Leeuwarden gevestigde musicoloog, componist, dirigent, muziekjournalist en euphoniumblazer. Hij is dirigent bij CMV De Bazuin Ureterp, CMV Jeduthun Oldemarkt en Flevo Brass Emmeloord. Hij componeert voor stichting Tower Editions waar hij ook bestuurslid is. Tijdens het concert zullen enkele werken van zijn hand te horen zijn.

Het concert wordt afgesloten met een spetterend optreden van de Mergellandkapel. Wie dan nog niet genoeg gefeest heeft, kan de avond in stijl afsluiten in de jachthaven, bij de feestavond van Akkrum Opent!, georganiseerd door A.W.S. Eendracht, Jachtwerf Oost, Jachthaven Tusken de Marren, De Drijfveer en De Koken.