Harmen Visser winnaar Gabe Witteveen Bokaal - (archief)

 

 

Op zaterdag 6 november deden 36 jeugdleden mee aan het solistenconcours. Op het spel stond de Gabe Witteveen Bokaal, de prijs voor het meest veelbelovende jeugdlid. Gabe Witteveen heeft voor onze muziekvereniging veel betekend. Gabe heeft jarenlang een bestuursfunctie vervuld en heeft zich actief ingezet voor het leerlingenproject.

De optredens werden beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit Egbert Scheffer en onze dirigent Johannes Reijenga. De pianobegeleiding was in goede handen bij Atie van Halderen.

Jiska Blaakmeer, Jinke Akkerman, Jorrit Kroes en Femke de Vries kregen een eervolle vermelding, maar Harmen Visser ging met de hoofdprijs naar huis vanwege zijn goede solo-optreden en prachtige duet met Idsert Bosma.

Spreekstalmeester Hanneke en winnaar Harmen Visser

 

Naast deze 5 artiesten die met name genoemd werden, was de jury bijzonder verrast door het hoge niveau van alle optredens. Over belangstelling had de organisatie niet te klagen, de zaal zat de hele middag doorlopend vol met publiek. 

web-solconcours-jeugd 

 Riemke, Ankje, Amarenske en Jeltsje vertolken
“I did it my way”, bij ons bekend als “Gabes Liet”

 

web-solconcours-jury

Jury beraad

 

Na een uitstekend buffet, verzorgd door Café Kromme Knillis, was het de beurt aan de oudere leden om aan de jury en aan elkaar te laten horen wat ze in hun mars hebben. Er was een aantal verassende acts, zoals een nonnenkwartet en een bas-spelende slagwerker. Voor elk van deze optredens had Egbert Scheffer een paar waarderende woorden en een paar tips om de puntjes op de i te zetten. Egbert besloot zijn toespraak met de opmerking dat Akkrum beschikt over een bijzondere muziekvereniging met veel talent en aandacht voor elkaar.

web-solconcours-nonnen 

De blazende nonnen

 

 web-solconcours-dj
Ik speel de bas en doe een dansje

 

Tijdens de afsluitende borrel werd druk nagesproken over het succes van deze dag en de eensgezinde conclusie was dat iedereen die er niet was iets bijzonders gemist heeft.

Volgend jaar wordt dit evenement zeker herhaald en we gaan er van uit dat ook degenen die er dit jaar niet bij konden zijn een optreden voor hun rekening nemen.

Volg deze link voor de foto’s.