Harmonie Akkrum bezorgt dorp gezellige muziekavond - (archief)

Het Fanfareorkest

Harmonie Akkrum heeft zaterdag 6 november 2021 het eerste verenigingsconcert sinds twee jaar gehouden. Tijden de beide ‘corona-jaren’ hebben de muzikanten niet stilgezeten. Naar hun idee was het al te lang geleden dat er een concert werd gegeven. De deuren van de Utingeradeelhal werden om 19.00 uur open gezet en het publiek kon een plek zoeken in de sporthal.

Blij waren de leden toen na de laatste persconferentie er geen streep door het geplande concert hoefde te komen. De avond bestond uit het presenteren van de vier orkesten, die de vereniging inmiddels rijk is.

Het Opstaporkest

De avond werd geopend door het Opstaporkest onder leiding van Marianne Groothof. Dit opstaporkest bestaat uit de jongste leden van de vereniging, die via het schoolproject bij de vereniging zijn aangesloten. Het laatste nummer dat deze opstappers ten gehore brachten waren bekende hits van Queen.

Het Mixorkest

Vervolgens was het de beurt aan het Mixorkest, dat eveneens onder leiding staat van Marianne Groothof staat. Dit zijn dan vaak de doorstromers van het Opstaporkest, aangevuld met leden van de fanfare en ook volwassenen die via het volwassenproject instromen. 

Het Fanfareorkest

Na dit optreden werd het podium bezet door het Fanfareorkest, al sinds een aantal jaren onder leiding van Geert Jan Kroon. Je kon merken dat het publiek de muziek had gemist, want iedereen zat op het puntje van de stoel om maar niets van het optreden  te hoeven missen. Het fanfareorkest speelde prachtige muziek, zoals Canterburry Choral, een Guus Meeuwis-medley, maar ook het door Geert Jan gecomponeerde stuk ‘From the sea’ stond op de lessenaar.

Het Fanfareorkest sloot zijn bijdrage af met het stuk ‘Auf der vogelwiese’, waarbij de gebroeders Anker werden ingezet als zangers.

Gruppo di Brasso

De uitsmijter was een heerlijke opmars naar Gruppo di Brasso, de bigband van de muziekvereniging. Sinds enkele jaren is het orkest al onderdeel van de vereniging, want het was een grote wens om een eigen big band te hebben. De voetjes gingen bij enkele toeschouwers letterlijk van de vloer. Kortom: Akkrum was toe aan een muziekavond en Harmonie Akkrum heeft dit voortreffelijk weten neer te zetten. Het was echt een concert voor en van het dorp!

Tekst: Leo Boermans
Foto’s: Mirjam Blaakmeer en Marit Anker

Meer foto’s zijn hier te vinden: