Uitwisseling Slenaken: Woorden schieten tekort - (archief)

35 jaar geleden was fanfare Harmonie Akkrum voor het laatst te gast in Slenaken. Afgelopen weekend kreeg dit een vervolg met de uitwisseling met fanfare Berg en Dal van Slenaken. En wat voor één. Woorden schieten tekort.

Toch doen we een poging. (Update: meer foto’s van Slenaken toegevoegd in het fotoalbum)

Na een reis met wat tegenslagen zoals files en wegomleidingen kwamen mooi op tijd aan bij de Ankerplaats in Slenaken. De ontvangst met een drankje en een uitstekend buffet was voor sommigen een weerzien met vrienden en bekenden, voor anderen een kennismaking met de Limburgse gastvrijheid.

 

Vrijdagvond stond een concert op het programma. Na een subliem concert van 1e divisionist Fanfare Berg en Dal met indrukwekkende solo’s van diverse topmuzikanten, waaronder een solo van dirigent Marcel Jungen, was het de beurt aan Fanfare Harmonie. Wij hebben natuurlijk onze eigen toppers, maar door omstandigheden ontbrak er één, onze dirigent. Gelukkig was Marcel Jungen, dirigent van Fanfare Berg en Dal, bereid om in te springen. Een mini-repetitie van een half uur was genoeg voor deze top-dirigent om ons er doorheen te slepen. Om 23:00 konden we dan eindelijk aan het bier. Op de klanken van de Mergelland kapel kon prima gedanst worden. Het feest ging tot in de kleine uurtjes, waar niet alle hotelgasten even blij mee waren….

De zaterdag begon mistig en regenachtig. Gelukkig zaten we grotendeels in de bus voor een gezamelijke sight-seeing tour door Limburg en België. Na een prima lunch op de Gulperberg ging de Harmoniekapel op pad voor een muzikale toer door limburg, de jeugd en enkele oudere jongeren sprongen energiek op de fiets en de rest ging lopend langs de Gulp terug naar Slenaken. 

Hoogtepunten: De Kapel blies zo hard dat zelfs de lange arm der wet er lucht van kreeg, de wandeltocht bracht de Ankers op plekjes die ze in 53 jaar Slenaken nog nooit gezien hadden en de mountainbikes werden onderworpen aan een water-betendigheidstest in de Gulp.

Na weer een uitstekend buffet kon iedereen een uurtje uitrusten in het hotel. Dat was wel nodig ook, want ’s avonds was het weer feest in de Fanfarezaal, met medewerking van de band Let’s Face It. Ook nu ging het weer door tot in de kleine uurtjes en weer waren niet alle hotelgasten daar blij mee….

web-2010-06-13_13-47-49_INDX2782

De afsluitende zondag zou niet compleet geweest zonder het traditionele frühshoppen. Onder het genot van een biertje, frisje, koffie, vlaai en de muziek van de Harmoniekapel en blaaskapel ‘De Weissheimer’ uit Partij-Wittem werd langzaam maar zeker toegewerkt naar het afscheid.

web-2010-06-13_13-53-09_INDX2783

Het weekend was wat ons betreft zeer geslaagd en het zal zeker geen 35 jaar duren voor we weer in Slenaken te zien en te horen zijn.

Klik hier voor de foto’s