Dirigenten / Docenten

Geert Jan Kroon

Dirigent fanfareorkest

Geert Jan (1981) is een in Leeuwarden gevestigde musicoloog, componist, dirigent, muziekjournalist en euphoniumblazer. Hij studeerde muziekwetenenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen en deed zijn master aan de Universiteit van Utrecht. Sinds 2015 is hij actief als componist/arrangeur en worden zijn stukken uitgegeven bij Tower Editions, waar hij tevens bestuurslid is. Geert Jan was finalist in de RWCDM/Cory Composition Prize in 2016. Als dirigent begon hij als invaller en assistent-dirigent bij diverse fanfares en brassbands. Al vrij snel is Geert Jan begonnen bij onze vereniging. Eerst als interim-dirigent en in 2017 werd Geert Jan de vaste dirigent van het fanfareorkest. Daarnaast is hij actief als euphoniumblazer bij Soli Brass Leeuwarden, geeft muziekles op verschillende plekken en is actief als freelance muziekjournalist.

Marianne Groothof-van der Heide

Dirigent mixorkest & opstaporkest, docent klein koper

Marianne werd geboren op 8 september 1990. Al op jonge leeftijd wist ze dat ze muzikant wilde worden. Marianne heeft de opleiding onderwijsassistent – muziek succesvol afgerond en is daarna begonnen aan de studie HaFaBra directie aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Al voor het afronden van de opleiding is Marianne begonnen met het dirigeren van orkesten. Sinds januari 2019 dirigeert Marianne het mixorkest en opstaporkest binnen onze vereniging. Daarnaast verzorgt zij lessen voor het klein koper.

Ido Cuperus

Bandleider Gruppo di Brasso

Ido werd in 1985 geboren in Dokkum. Ido heeft de opleiding Docent Muziek gevolgd aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. In het dagelijks leven is Ido Docent Muziek & CKV aan het OSG Sevenwolden Fedde Schurerplein in Heerenveen. Hier staat Ido sinds 2016 ook voor de Fedde S Bigband. Daarnaast is hij gitarist bij verschillende bands. Ido was onder andere meerdere keren te zien tijdens de Admiraliteitsdagen in Dokkum. Sinds 2019 staat Ido als bandleider voor de bigband Gruppo di Brasso van de vereniging.

Trienke Gietema

Docent scholenproject Spelenderwijs, docent groot koper

Trienke werd in 1993 geboren in een erg muzikaal gezin. Al voor het behalen van het diploma Docent Muziek aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen was het geven van muzieklessen één van haar bezigheden. Na het behalen van haar diploma is Trienke begonnen met het geven van muzieklessen voor diverse verenigingen en daarnaast met het dirigeren van jeugdorkesten. In 2018 is Trienke begonnen bij onze vereniging met het geven van muzieklessen aan groot koper en verzorgt Trienke het Spelenderwijsproject op scholen.

Ellis Nijdam

Docent groot koper

Ellis is opgegroeid in Noord-Holland in een zeer muzikale familie, bestaande uit beroepsmilitairen, docenten en dirigenten. Van jongs af aan volgde zij haar vader in de wereld van de HaFaBra. Al vroeg leerde Ellis wat hier leeft en bij komt kijken en ze ontwikkelde gaandeweg haar passie voor muziek en het vak. Tijdens haar muzikale opleiding en na afronding van haar opleiding aan het ACKV in Alkmaar, is ze werkzaam als dirigent. Daarnaast werkt ze mee aan projecten op scholen, jureert, is werkzaam als muziek docent bij diverse stichtingen en muziekvereniging. Sinds 2019 verzorgt Ellis lessen voor het klein koper binnen onze vereniging.

Sietske Trinks

Docent saxofoon

Sietske werd in 1986 geboren in Heerenveen en begon op dertienjarige leeftijd met het bespelen van de altsaxofoon. Na het behalen van haar pabodiploma is ze saxofoon gaan studeren aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. In 2011 is Sietske cum laude afgestudeerd. In samenwerking met onze vereniging heeft Sietske haar eigen lespraktijk en verzorgt zij daarmee alle saxofoonlessen voor onze vereniging en daarnaast op privébasis. Naast het geven van saxofoonlessen speelt Sietske in een duo, het saxofoonkwartet SAKS en het Gelders Fanfare Orkest.

Guus Pieksma

Docent slagwerk

Guus is in 1966 geboren in Uitwellingerga. Alles wat met muziek te maken heeft, heeft invloed op zijn leven gehad. Als zevenjarige liep Guus al mee met de plaatselijke drumband en iets later is hij begonnen bij de brassband. Na de middelbare school is Guus gaan studeren aan de Muziek Pedagogische Academie in Leeuwarden, met als hoofdvak slagwerk en piano. Hiernaast heet Guus orkestdirectie gestudeerd. Daaropvolgend heeft hij zijn opleiding vervolgt aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam. Guus verzorgt de slagwerklessen binnen onze vereniging en geeft daarnaast slagwerkclinics op de brede school in Akkrum.